Polityka Prywatności - Sklep piłkarski AROS-SPORT

SKLEP PIŁKARSKI AROS-SPORT

Postanowienia ogólne

            Administratorem Danych Osobowych jest Arkadiusz Kaznowski prowadzący działalność gospodarczą pod firmą AROS-SPORT.COM Arkadiusz Kaznowski, ul. Wyżynna 29/30, 20-560 Lublin, Regon 061563980, NIP 946-243-86-52, woj. lubelskie. AROS-SPORT.COM jest PIŁKARSKIM SKLEPEM INTERNETOWYM sprzedającym całe spektrum produktów i usług związanych ze sportem, głównie z piłką nożną. Adres sklepu internetowego: www.aros-sport.com. Zgodnie z wymogami polskiego prawa zbiór przetwarzanych danych osobowych został zarejestrowany u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (w skrócie GIODO).
W celu zapewnienia poufności danych osobowych została wdrożona Polityka Bezpieczeństwa Informacji oraz Instrukcja Zarządzania Systemem Informatycznym.
AROS-SPORT.COM zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego Klienta i Użytkownika sklepu oraz czasopism należących do AROS-SPORT.COM obowiązuje aktualna Polityka Prywatności znajdująca się na stronie sklepu http://aros-sport.com/polityka-prywatnosci/
Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę: AROS-SPORT.COM nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych Klientów/Użytkowników swojego sklepu i czasopism.
Jeśli nie zgadzasz się z Polityką Prywatności, proszę nie odwiedzać sklepu, nie prenumerować czasopism należących do AROS-SPORT.COM oraz nie nabywać produktów i usług oferowanych przez AROS-SPORT.COM.

Dane Osobowe

W czasie korzystania ze sklepu należącego do AROS-SPORT.COM możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób. Dane, o które będziesz proszony, to w większości przypadków imię i adres e-mail. W przypadku formularzy zamówień będziesz proszony o podanie pełnych danych potrzebnych do wystawienia faktury VAT, paragonu bądź przesyłki zakupionego towaru.
Wymagamy tylko tych danych, które są niezbędne do działania sklepu. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, którą te dane dotyczyły.

Subskrypcja bezpłatnych czasopism

Zaprenumerowanie elektronicznych i bezpłatnych czasopism należących do AROS-SPORT.COM wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego imienia i adresu e-mail. Pole e-mail jest obowiązkowe.
Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej AROS-SPORT.COM. Adres e-mail jest niezbędny do tego, aby można było wysłać danemu Czytelnikowi numer czasopisma. Imię pozwala AROS-SPORT.COM zwracać się do czytelników po imieniu.

Zamawianie usług i produktów

Zamawianie usług i produktów oferowanych przez AROS-SPORT.COM wymaga podania w odpowiednim formularzu pełniejszych danych adresowych. Pola obowiązkowe są oznaczone.
W przypadku płatności internetowych obsługę Klienta przejmuje operator płatności – transferuj.pl lub PayPal – w zależności od tego jakiego operatora płatności wybierze Klient. W tym przypadku tylko operator płatności zna i jest odpowiedzialny za dane podane w jego formularzach. Formularze operatorów płatności znajdują się na ich serwerach i są szyfrowane odpowiednimi technologiami gwarantującymi bezpieczne przeprowadzanie transakcji.

Niezapowiedziane Wiadomości

AROS-SPORT.COM zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z Polityką Prywatności.
Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości AROS-SPORT.COM rozumie informacje odnoszące się bezpośrednio do jego sklepu, czasopism, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne promocje), niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.) oraz informacje komercyjne, których rozsyłka została zaakceptowana przez Klientów AROS-SPORT.COM.
Podmioty zlecające komercyjne mailingi nie mają wglądu w dane kontaktowe osób znajdujących się na listach adresowych należących do AROS-SPORT.COM.
Informacje komercyjne są filtrowane w stopniu w jakim jest to możliwe, ograniczana jest ich objętość i wysyłane są sporadycznie.

Jawne Dane Osobowe

Dane osobowe podane na serwisach należących do AROS-SPORT.COM przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów, odpowiedzi na forum itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. AROS-SPORT.COM nie ma możliwości zabezpieczenia Was przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Wam nieokreślonych informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Inne formularze

Formularze znajdujące się gościnnie na serwisach należących do AROS-SPORT.COM i dotyczące usług, produktów, serwisów i czasopism nieobsługiwanych przez AROS-SPORT.COM nie podlegają Polityce Prywatności.

Cookies (Ciasteczka)

Niektóre obszary serwisów należących do AROS-SPORT.COM mogą wykorzystywać cookies,czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
a. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
b. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
c. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies
Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www.

Partnerzy

Polityka Prywatności nie dotyczy serwisów i firm, których dane kontaktowe podane są w serwisach i czasopismach należących do AROS-SPORT.COM.
W przypadku pytań proszę o kontakt z Administratorem Bezpieczeństwa Informacji pod adresem e-mail: info@aros-sport.com

Wyłączenie Odpowiedzialności

Zawarte w AROS-SPORT.COM własne artykuły i artykuły gości zawsze zgadzają się z moją opinią i opinią gości. Opinie wyrażone przez społeczność na forum, w komentarzach lub w inny sposób nie zawsze są zgodne z moją własną. AROS-SPORT.COM oraz jego redakcja nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę, bądź wysyłając pieniądze. Wprawdzie przykładam sporą wagę do tego, aby reklamodawcy, którzy publikują tu swoje reklamy byli wiarygodni, ale nie mogę odpowiadać za ich czyny. Dane adresowe jak i szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.

Stworzyliśmy AROS-SPORT.COM aby spełniać Wasze Marzenia i Potrzeby. Reszta zależy od Was Samych.

2015-11-04 10:59:30

Podziel się tym ze znajomymi!

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej.Rozumiem i akceptuję.